Subcarpați și Rusalka - IVAN

SubcarpatiRO

343 K vizionare86

  Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, mondial şi european la caiac - canoe, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice, a fost, este și va rămâne o legendă de neegalat pe care România a oferit-o în dar omenirii.

  Originar din Mila 23, un mic sat de lipoveni din Delta Dunării, Ivan și-a folosit gloria pentru a da înapoi comunității sale sprijinul de care s-a bucurat în timpul carierei de sportiv, antrenor și, mai apoi, de antreprenor social. A iubit din toată inima natura, sportul, oamenii și cultura. Și-a dorit să promoveze valorile lipovenilor, să contribuie la profilul identitar local și la creșterea turismului cultural din Deltă.

  La începutul lui 2021, am avut onoarea să fim invitații lui Ivan, acasă, la Mila 23. Am găsit aici o comunitate vibrantă care, pe lângă tradiția de a oferi României cei mai mulți campioni olimpici la sporturile pe apă, se bucură și de o puternică tradiție muzicală. Le-am cunoscut pe femeile din corul Rusalka, un grup de lipovence care se îngrijesc să păstreze vie și să valorifice muzica tradițională din aceste ținuturi.

  Corul deține un repertoriu de cântece vechi, culese și documentate de membrele sale pe parcursul ultimelor decade. Cântecele poartă cu ele cultura lipovenească, transmisă din generație în generație, și ascunde mărturii ale modului de a trăi al acestui grup etnic, în ultimii 200 de ani, pe teritoriul Deltei Dunării. Sunt melodii de jale și dor, cântece dedicate anotimpurilor, de dragoste, despărțire, logodnă, nuntă, petrecere, cântece despre ținutele tradiționale ale lipovenilor și cântece pescărești.

  Ne-am propus, împreună cu Ivan și cu echipa lui, Rowmania, să aducem în actualitate prestația artistică a corului Rusalka din Mila 23 și să punem sub lumină aportul pe care amestecul multietnic absolut unic de aici îl poate aduce dezvoltării Deltei Dunării - un ținut ospitalier, care le-a permis comunităților locale să crească, să lase și să păstreze mărturii ale istoriei lor culturale, transformând Delta în una dintre cele mai cosmopolite și valoroase întinderi verzi-albastre din România.

  Suntem onorați. Îți mulțumim, Ivan! Plecăciuni și ape line!
  Continuăm.  ___________

  Ivan Patzaichin, multiple Olympic, world and European champion in kayak-canoe, quadruple gold winner at the Olympic Games, was, is and will remain an unparalleled legend, offered, by Romania, as a gift to the entire humanity.

  Originally from Mila 23, a small village of Lipovans in the Danube Delta, Ivan used his glory to give back to his community the support he enjoyed during his career as an athlete, coach and, later, as a social entrepreneur. He loved nature, sports, people and culture with all his heart. He wanted to promote the values of Lipovans and contribute to the local identity and to the growth of cultural tourism in the Delta.

  At the beginning of 2021, we had the honour to be Ivan's guests, in his hometown, Mila 23. Here, we discovered a vibrant community that, in addition to the tradition of offering Romania the most Olympic champions in water sports, also holds a strong musical tradition. We met the women in the Rusalka choir, a group of Lipovans preoccupied with the preservation and capitalization of the traditional music of these lands.

  The choir holds a repertoire of old songs, collected and documented by its members over the last decades. The songs carry the Lipovan culture, transmitted from generation to generation, and hide testimonies of this ethnic group’s way of living, in the last 200 years, on the Danube Delta territory. They are songs of mourning and longing, songs dedicated to seasons, love, parting, engagement, wedding, songs about traditional outfits of the Lipovans and fishing songs.

  Together with Ivan and his team, Rowmania, we set out to bring the artistic performance of the Rusalka choir from Mila 23 up to present times and to highlight the important contribution this absolutely unique multi-ethnic mix can bring to the cultural development of the Danube Delta - a hospitable land, which allowed local communities to grow, to leave behind and preserve testimonies of their cultural history, transforming the Danube Delta into one of the most cosmopolitan and valuable green-blue territories of Romania.

  We are honoured. Thank you, Ivan! We bow our heads! Smooth waters!
  We carry on.  ___________

  MUZICĂ: Subcarpați și corul Rusalka
  Final touch: Charlie & Arapu
  VIDEO: Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23, Mani Gutău și Dragoș Asaftei (mulțumiri)
  PRODUCȚIE: Subcarpați și Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23

  Follow:
  RusalkaM23
  IvanPatzaichin
  RowmaniaPatz...
  rowmania.ro

  www.subcarpati.com
  subcarpati_...
  SubcarpatiRO

  Publicat pe Acum lună

  Comentarii

  1. SubcarpatiRO

   Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, mondial şi european la caiac - canoe, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice, a fost, este și va rămâne o legendă de neegalat pe care România a oferit-o în dar omenirii.

   1. Sibechi Florin

    Felicitari subcarpatii

   2. Andreas Radomir

    Un om care se naște la 1000 si ceva de ani!!

   3. Daniel Mecu

    @Daniel Grecu pentru ca fiecare individ este unic, iar unicitatea nu poate fi egalata. Dimensiunea Domnul Ivan rămâne de neegalat.

   4. Alex Vitenco

    RESPECT!

   5. îmi place mozart de mult

    Doamne odihnește pe robii tăi.

  2. Florin Cristea

   De fiecare data când trec prin Mila 23 ascult aceasta melodie, povestesc turiștilor despre acel campion și mi se face pielea de găină!

  3. Tokress Production

   Si din nou lacrimi!

  4. Maria Petrisor

   #pieledegãinã

  5. Alina Milea

   Videoclip si piesa care iti lasa pielea de gaina

  6. Настя Щекотка

   amazing song

  7. Loakvo

   Ma gândesc, ce onoare și ce privilegiu pe cei ce erau în barca atunci când au fost filmate aceste imagini, sa te plimbi cu barca în unul din cele mai fermecătoare locuri din univers, și vasla sa fie manevrata în tăcere și cu cea mai profunda modestie de o legenda absoluta, ma simt privilegiat doar pentru ca cineva mi-a oferit șansa să văd imaginile astea, vărs o lacrima de fiecare data când ma uit la acest clip. Va mulțumesc ca existați, am învățat de la voi ce înseamnă să te simți umil cu adevărat, nu cred ca ma pot simți mai viu de atât vreodată.

  8. Ghost01

   Extraordinar fraților de peste Prut! Un om extraordinar , legendă.

  9. Robert Robert

   Cel mai mare sportiv român al tuturor timpurilor!

  10. Anca Anca

   O piesa care transmite frumusete si atinge suflete, felicitari pentru piesa si gestul facut in cinstea marelui nostru campion! Hai sa fim mandri de noi romanii si de tara noastra frumoasa!

  11. Alexandru Mitu

   Poate cineva sa ne traducă?

  12. ardelianu paul-mihail

   A fost un om deosebit IVAN ! Felicitări și celor implicați în realizarea acestui clip, superb de altfel. Suntem norocoși cu toții de ce avem în jurul nostru. Inca un motiv după ce vizionăm clipul să zambim și lui Ivan Patzaichin să-i spunem "mulțumim ! "

  13. YoungZola

   Przepiękny utwór.

  14. Szabolcs Vaida

   melodie deja cantata de o alta cantareata: rofor.info/house/video/wqqooZuIn9-72to.html

  15. Wise_king_solomon

   Ne-am nascut in paradis si n-am stiut am fost orbiti precum Adam si Eva si o sa murim osanditi in mirajul occidentului!

  16. Constantin Mihai

   Odihneste-te in pace si somn lIN MAESTRE IVAN!!Multumim pentru tot!

  17. Marta Maftei

   Te trec fiori de la primele secunde ascultate. Pe mine una, mă apasă și lacrimi. Sunteți de vis! Un omagiu deosebit! În inimile noastre, Ivan va trăi veșnic!

  18. Alexandru Popa

   ...ma scuzati ca o spun dar 6 minute si ceva nu sunt destule... Cate sunt de spus despre acest titan si despre locul de unde vine, nu se poate masura in minute sau ore... RESPECT!

  19. Everything 4 every1

   Cum poți să dai dislike,cum?

  20. nasucbt

   2:17 nu eram pregatit

  21. Elena Adriana

   PREA FRUMOASA PIESA!

  22. marian serban

   Ramane in istorie,secole de acum incolo.

  23. Florin Luchian

   Frumos dar așteptam ceva cuvinte 😁

  24. alex pici

   Printre salbe de cuvinte rostite fara sentimente , si regrete spuse doar din gura si fara lacrimii doar cu promisiuni de onoruri , asa a trait si a murit o legenda de ne inlocuit , un baltaret (lipovean) , etalonul canotatiei romane , ma bucur nespus cand vad ca pe subcapati mai apare o capra neagra singura sinistra dar cu spernata ca poate intr-o zi, o sa reflectam mai bn la bunurile si valorile nationale, sa vedem si sa respectam ce inca avem.Drum lin printre nuferii cerului, Domnule colonel ! Daca eram presedinte era doliu national !

  25. George Bistriceanu

   *TARE FAIN !!!*

  26. Timotei

   Wow! Ce locație de vis 😇

  27. Adrian Pop

   Davai ceas! Bravo Ivan Patzaichin. Pt Submediocrii cu porcăria asta in limba vilotatorilor și criminalilor care ne-au adus Satana comunismul in România multă multă mueee!

   1. SergeyM

    Inghite-o toata. Sa-ti fie de bine!

  28. Ana Maria Rosu

   Asa ceva…am simtit cum mi se plimba prin vene glasul, ritmul, natura si respectul pt oamenii atat de faini! Drum lin, Ivan!

  29. capcyvasile

   piesa se potriveste extrem de mult cu tot ce inseamna imagine ! bravo subcarpati, ca deobicei lucru bine facut. sper sa aud melodia asta la viitoarele concerte in londra !

  30. hadaruga mihai

   Multumesc!

  31. Florin Andone

   Singurul Ivan pe care l-am plăcut și prețuit! Importanta este moștenirea! Etern respect!

  32. Carpe Noctem

   Doamne ce sentiment... odihna usoara campionule, respect Subcarpati pentru acest omagiu superb.

  33. Freelanders First Club România

   Respect IVAN!!!

  34. Cristiano Ronaldo

   Păcat, a fost și nu va mai fi unul care să se dăruiască atât de mult Deltei 😥

  35. VNM _

   Foarte frumos...

  36. Cristian Laurentiu

   Nu stiu de voi, dar io i-as propune pe oamenii ăștia la min. Turismului :)))

  37. Radulescu Florin

   Superb!

  38. DmZ BeGinS

   Dumnezeu sa aibe grija de sufletul lui Ivan Patzaichin

  39. DmZ BeGinS

   Bravo Subcarpati

  40. George Petre

   Dumnezeu sa va binecuvânteze oameni dragi ❤️

  41. Ionut Artenie

   ❤👉👉💔💔💔🙏🙏🙏🙏

  42. NuRespira

   Multumesc

  43. Giodimio Thoustho's

   Asta e rusă sau o română pocită?

   1. ioda68 ro

    rusa veche....cam asa cum vorbesc romana cei din Moldova

   2. 3wL7

    Rusa.

  44. Tudor Chirica

   Ce vibe...

  45. Vasile Teodoru

   Respect Subcarpati....sunteti români devotați....

  46. Giodimio Thoustho's

   Locul unde găsești toate pământurile românești

  47. ARH

   Cum ar fi daca un canal - un brat - o lacrima din vasta Delta ar purta numele lui Ivan Patzaichin?

   1. quickkid90

    O sa poarte sigur !

  48. vst

   Pretuim omul cu adevarat abia dupa ce acesta trece in nefiinta!

  49. Scorohod Eduard Andrei

   Cursa lina catre regatul de aur alaturi de Dumnezeu, RIP Ivan

  50. Balcanu

   Ne părăsesc campionii adevărați, cei care luptau pentru țară nu pe teu bani și partea rea e că alți nu mai apar. Țara asta vândută la straini nu îi ajută

  51. FT Andreias

   R.I.P, CHAMP! :-/

  52. L P

   Wow!

  53. Leonardo Mihail Tonitza

   În altă țară ar fi avut parte de onoruri naționale. Mulțumesc Ivan că ai reprezentat România mai bine decât un român!

  54. Eugen Puiu

   Absolut superb!

  55. Gaby89

   Superb! Bravo si sa se odihneasca in pace marele sportiv Iavan Patzaichin

  56. Iulia Băjenaru

   Superbă reinterpretarea ! Varianta originală: rofor.info/house/video/wqqooZuIn9-72to.html

  57. Filme Romanesti

   drum lin Ivan!

  58. Yoannah

   Muzica, sunetul si conținutul videoclipului iti unge vazul, auzul si gandul. Superb! Bravo. Va ascult de 10 ani. Va iubesc! Mulțumesc.

  59. Andrian Uzy

   Pur si simplu "Ahueti"🌍🎵

  60. Alina-Raluca Pipirigianu

   💔😥❤👏

  61. MUMRA 100

   Nu inteleg dc le place la atata lume aceasta melodie, serios

   1. Sergiu Pacurar

    @MUMRA 100 sanatos sa fii

   2. MUMRA 100

    @Sergiu Pacurar e rapp )), asa il scriu majoritatea, nu inteleg ce te macina atat sa dovedești ca ai dreptate intr o conv inutila, eu zic sa te întorci la muzica ta "buna"

   3. Sergiu Pacurar

    @MUMRA 100 rap = rhythm and poem, deci rap :) si suntem in România :) nu este simfonie, e adevărat, dar este o melodie de alt gen si o melodie buna.

   4. MUMRA 100

    @Sergiu Pacurar man, se scrie rapp (in eng), plus ca eu nu m am luat de piesa in primele coment, m am luat de ea dupa ce un idiot nu vr sa inteleaga ca muzica asta nu e simfonia lu Bethoven, si nu o sa imi schimb gusturile muzicale prea curand

   5. Sergiu Pacurar

    Ps. Nu este o simpla melodie! Dai un search pe domnul gugăl sa cunosti si tu o valoare a acestei țări, adică imensul Ivan Patzaichin.

  62. Crina Cristina Andreica

   L am admirat si apreciat f.mult,pt MODESTIA,SMERENIA,SIMPLITATEA SI GINGASIA COPILAREASCA,pe care o avea....ffffff.bun, OM!

  63. Crina Cristina Andreica

   OMUL acesta,a fost o adevarata VEDETA,STAR,etc si s a comportat extraordinar de simplu,smerit si modest....eu,asa ceva nici n am mai vazut,in viata mea!Pe langa asta,OMUL IVAN,a fost OM,OM adevarat,cu suflet,minte,inima!El este incomparabil,irepetabil si UNIC!De ar fi asa modele de viata si profesionalism pseudo vedetele actuale,ar fi mult mai bine!

  64. StrongAs Money

   As plange daca nu mi-ar fi atat de greu s-o fac

  65. Always Fine

   spotify va rog

  66. bogdan neacsu

   Dumnezeu sa l odihneasca!

  67. Gogu Pintenogu

   Sparge ficații n mine 😭😭😭😭Dumnezeu sa l ierte!!

  68. Tanya

   Это чистой воды шедевр ...

  69. Liviu Tudorascu

   A murit marele Belmondo.Macron,a fost și a plâns la coșciugul lui ,a așezat steagul Franței și sa recules acolo.La marele OM IVAN am fost doar noi , oameni simpli și frumoși,care l-am iubit cu adevărat.Asta este Romania,cu oamenii mici din fruncea țării! Drum lin printre stele Amirale!

  70. dany mafiotu

   Foarte frumos multa emoție in aceasta creație

  71. Laura T

   Ce minunății avem la noi în țară! Atât oameni, cât si locuri.

  72. Laura T

   Odihna vesnica!

  73. Laura T

   Sublim!

  74. Laura T

   Oamenii mare sunt smeriti!

  75. Laura T

   👏👏👏👏

  76. Laura T

   O legendă!

  77. SΛMURΛI

   Superb !

  78. ultras

   Piele de gaina.

  79. Boris Max

   ceva si cu Ion Caramitru?

  80. mariuss72

   Cel mai mare sportiv roman a plecat dintre noi discret, asa cum si-a trait viata...valuri a facut doar cu caiacul lui

  81. RAdu Android Account

   nu mai bine facem si noi ceva pentru oameni atunci cand inca sunt in viata?

  82. Daniel Dicu

   Nu pot spune decat, wow!

  83. Cristian Popa

   Daca nu simti ca melodia asta te uneste cu universul, atunci nu stiu ce te poate uni. Eu de fel nu meditez, dar melodia m-a adus instant intr-o stare de meditie si o sa o ascult periodic :) Mult respect pentru munca voastra!

  84. Alla Menethil

   Nu știu cum să explic... Azi dimineață m-am trezit fain. Zic "ah super, o dimineață veselă, yes!" Apoi am intrat pe ROfor. Găsit una bucată piesă. Am văzut că este Ivan related, am dat play instant. Zic "sigur e ceva bun. Tot ce e în titlul ăsta e bun, deci clar și piesa este." Veselă și toate cele dau play la piesă. N-am mai fost veselă. Dar... Aici nu știu cum să explic. E o tristețe, dar cumva o tristețe care se simte bine. Și asta pentru că, cu lacrimi în ochi, mă uitam la imagini și mi-am dat seama ce țară frumoasă avem! Și câți oameni faini există! Și asta îmi dă speranță că o să fie bine, că o să o scoatem noi cumva la capăt. Suntem prea frumoși cu o țară prea frumoasă ca să ne risipim. Respect, Ivan! Respect, Subcarpați, și mulțumesc pentru această experiență!

  85. Just Vlad

   Nu doar un mare campion, ci mai ales un parinte al Romaniei si al naturii!

  86. tentis gabriel

   Cât de imbecil să fi să dai dislike?

   1. tentis gabriel

    @Tracked si cine pana mea e tzaca paca bolovanul ăsta? ca nu am auzit de el

   2. tentis gabriel

    @Tracked nu ai cum dacă ești Român pur si simplu nu ai cum

   3. Tracked

    Ia gandeste-te la fanii dani mocanu si tzanca uraganu!

  87. paul mihai timis

   Fi Ivan !

  88. Alexandru Bd

   Veșnica lui pomenire!

   1. 8D Bread Music

    Buna! Postez musica 8D adica cu sunt mult mai amplu. Se aude bine doar in casti. Vei vedea ca sunetul se muta dintr-o casca-n si crede-ma n-o sa regreti ca ai intrat sa verifici! Te invit cu mare drag!

  89. Cosmin pisica

   Respect Subcarpati! Respect si R.I.P. Ivan Pataichin!

   1. 8D Bread Music

    Buna! Postez musica 8D adica cu sunt mult mai amplu. Se aude bine doar in casti. Vei vedea ca sunetul se muta dintr-o casca-n si crede-ma n-o sa regreti ca ai intrat sa verifici! Te invit cu mare drag!

  90. Dan Cãpitanu

   DA

   1. 8D Bread Music

    Buna! Postez musica 8D adica cu sunt mult mai amplu. Se aude bine doar in casti. Vei vedea ca sunetul se muta dintr-o casca-n si crede-ma n-o sa regreti ca ai intrat sa verifici! Te invit cu mare drag!

  91. Noob Achievement Unlocked

   Traducere in Romana de Voldimeris (Sosnin Vladimir) Într-o grădiniță verde a cântat o păsărică, Păsărica asta are cuib, mai are şi pui, Păsărica asta are cuib, mai are şi pui, Iar orfanul de mine n-are pe nimeni pe lume. Iar orfanul de mine n-are pe nimeni pe lume, Noaptea mi-am legănat copiii, ziua mi-am muls vacile, Ziua mi-am legănat copiii, ziua mi-am muls vacile, După ce mi-am muls vacile, am mers la horă. Am jucat la horă, m-am înveselit bine, De bună, îs foarte bună, dar straiele mi-s rele De bună, îs foarte bună, dar straiele mi-s rele, D-asta nimeni nu vrea să se însoare cu mine. D-asta nimeni nu vrea să se însoare cu mine, De atâta amărăciune m-oi duce la mănăstire, m-oi ruga la Dumnezeu, De atâta amărăciune m-oi duce la mănăstire, m-oi ruga la Dumnezeu, Oi izbucni în lacrimi în fața icoanelor sfinților. Oi izbucni în lacrimi în fața icoanelor sfinților, Oare Dumnezeu mi-o da să fiu fericită? Oare Dumnezeu mi-o da să fiu fericită? Oare un flăcău frumos s-o-nsura cu mine?

   1. 8D Bread Music

    Buna! Postez musica 8D adica cu sunt mult mai amplu. Se aude bine doar in casti. Vei vedea ca sunetul se muta dintr-o casca-n si crede-ma n-o sa regreti ca ai intrat sa verifici! Te invit cu mare drag!

  92. Reset Vibe

   Cu siguranță i-ar fi plăcut piesa!

   1. 8D Bread Music

    Buna! Postez musica 8D adica cu sunt mult mai amplu. Se aude bine doar in casti. Vei vedea ca sunetul se muta dintr-o casca-n si crede-ma n-o sa regreti ca ai intrat sa verifici! Te invit cu mare drag!

  93. Aurelian băcioiu

   Ador piesa asta! Odihnește-te în pace Ivan!!!! Acordeonul mă face să mă gândesc la Alin! 😖😭😖😭😖😭😭😖😢😢😢

   1. 8D Bread Music

    Buna! Postez musica 8D adica cu sunt mult mai amplu. Se aude bine doar in casti. Vei vedea ca sunetul se muta dintr-o casca-n si crede-ma n-o sa regreti ca ai intrat sa verifici! Te invit cu mare drag!

  94. Bianca Alexandra

   Sublim! Am plâns! 🇷🇴

   1. 8D Bread Music

    Heii! Am facut varianta 8D a piesei " Limba Romana - Subcarpati" Te invit sa vezi si sa-mi spui parerea! Pentru a intelege mai bine cum se aude 8D, trebuie sa folosesti casti!

  95. Tiberiu Cazacioc

   Mulțumesc Ivan! Așa sunt plecările, te iau prin surprindere. Te lovesc. A fost atât cât l-am cunoscut "Ivan inimă de aur" (frumos spus de fiica lui). Mulțumesc Subcarpați! #inmemoriam #IvanPatzaichin

   1. 8D Bread Music

    Heii! Am facut varianta 8D a piesei " Limba Romana - Subcarpati" Te invit sa vezi si sa-mi spui parerea! Pentru a intelege mai bine cum se aude 8D, trebuie sa folosesti casti!

  96. Dan Petru

   Artist: Pelageya (Пелагея) Song: Пташечка (Ptashechka) Little Bird A little bird was singing in a green garden This bird has its nest, has children This bird has its nest, has children But I, an orphan, have nobody in the world But I, an orphan, have nobody in the world In the night I dandle children, in the day I milk cows In the night I dandled children, in the day I milked cows After milking of cows I danced round-dance Among round dancers, I was a cherry girl (flaneur) I was a good girl, very good but had cheap clothes I was a good girl, very good but had cheap clothes Nobody wanted merry me because of it Nobody wanted merry me because of it Because of the sadness, I'll go to a monastery, will pray the God Because of the sadness, I'll go to a monastery, will pray the God I'll burst into tears near holy icons I'll burst into tears near holy icons Will God present me, will make me happy? Will God present me, will make me happy? Will a handsome young guy marry me? A little bird was singing in a green garden This bird has its nest, has children

   1. 8D Bread Music

    Heii! Am facut varianta 8D a piesei " Limba Romana - Subcarpati" Te invit sa vezi si sa-mi spui parerea! Pentru a intelege mai bine cum se aude 8D, trebuie sa folosesti casti!

  97. florin nan

   Multumim IVAN!

   1. 8D Bread Music

    Heii! Am facut varianta 8D a piesei " Limba Romana - Subcarpati" Te invit sa vezi si sa-mi spui parerea! Pentru a intelege mai bine cum se aude 8D, trebuie sa folosesti casti!

  98. Adina Ioana D

   Superb! Va rog mult sa incarcati piesa si pe Spotify, merita sa fie ascultata de cat mai multa lume. Multumesc!

   1. 8D Bread Music

    Heii! Am facut varianta 8D a piesei " Limba Romana - Subcarpati" Te invit sa vezi si sa-mi spui parerea! Pentru a intelege mai bine cum se aude 8D, trebuie sa folosesti casti!

  99. Mineiro Jose

   🙏🙏🙏🙏🙏🙏

   1. 8D Bread Music

    Heii! Am facut varianta 8D a piesei " Limba Romana - Subcarpati" Te invit sa vezi si sa-mi spui parerea! Pentru a intelege mai bine cum se aude 8D, trebuie sa folosesti casti!

  100. Claudiu Grozav

   Emotie transmisã - ✅

   1. 8D Bread Music

    Heii! Am facut varianta 8D a piesei " Limba Romana - Subcarpati" Te invit sa vezi si sa-mi spui parerea! Pentru a intelege mai bine cum se aude 8D, trebuie sa folosesti casti!