Lupta Adelei și a lui Kuky: „Nu există copii cu dizabilități și copii normali. Există doar copii“

Recorder

60 K vizionare45

  Adela Hanafi l-a născut pe Kuky, un copil cu dizabilități, într-o Românie a anilor '90 în care copiii atipici încă erau neglijați în spitale și respinși de o societate care nu reușea să îi înțeleagă. După câțiva ani în care a îndurat și discriminarea celor din jur și trauma de a fi dat afară de la școală, Adela Hanafi s-a hotărât să deschidă „Conil”, prima grădiniță și școală incluzivă cu scopul ca absolut orice copil să fie primit cu brațele deschise.

  „Conil” există din 2005, acum are deja patru centre diferite, pe care Adela Hanafi le-a dezvoltat de la început după același principiu - ca pe un mediu în care diferențele nu reprezintă absolut nicio problemă, iar misiunea profesorului e să descopere ce e mai bun într-un copil.

  Reportaj Realizat cu sprijinul Unicef

  Publicat pe Acum 9 luni

  Comentarii

  1. Flavia Lindman

   Respect! Eu sint profesoara de chimie si engelza in Suedia si tocmai am inceput facultatea de specializare pentru elevi cu nevoi speciale. Traumele cauzate de sistemul educational din Romania m-au impins sa devin profa, chiar daca in Suedia si nu Romania. Toti elevii sint egali, au dreptul la educatie si un loc respectabil in orice societate. Sint rockerita si ma bucur sa vad ca si noile generatii iubesc aceesi muzica. Bravo pentru munca pe care o faci!

  2. Denisa Engelen

   Un sufletul deosebit doamna Adela 👏👏👏 bravo

  3. Lilia C

   Ce probleme au aia cu 👎???

  4. Camelia

   Am o intrebare.....cei de la orfelinat care sunt perfecti , cine se ocupa de ei ??? NIMENI nu.i asa ??? doar cei cu probleme VAND , de amaratii ceilalati NU le pasa la nimeni ?

  5. Bluelle

   Mult succes doamnei și putere de a realiza tot ce și-a propus! E o femeie și o mamă minunată! Cinste ei! 👍🏻💜

  6. Viorel Bosneac

   Ok, Kuky canta la tobe....NICE. Asta spune foarte multe despre Adela, ea ca om si dupa ca mama. Felul in care l-a integrat ii wow💓💓💓💓. Respectul meu stimata doamna😌😌😌😌

  7. Madalina Andreea

   Mi s- a făcut pielea de găină. Nici nu știu cum să reacționez când văd asemenea îngeri, altfel nu am cum sa i numesc pe cei care își păstrează cu atâta simplitate sufletul curat și sunt plini de iubire pentru semenii lor. De ce nu se promovează oamenii ăștia? De ce trebuie sa avem mintea îmbâcsită de nulități și de ,,vedete,, fara urmă de conștiință?? Felicitări Recorder pt asemenea reportaje și multă răbdare pentru cadrele didactice implicate în proiectele acestea! Felicitări!!!

  8. Marius Nicolae

   Emotionant! Bravo Kuky, fan Metallica, iar piesa Sad But True este geniala!!! ❤️

  9. NW Mortis

   Am fost acolo si hanafi aia ameninta copii cu bataia, in fata camerei pare ok, dar cand ajungi sa o cunosti ma bine, iti dai seama ca e complet alta persoana

  10. Marius C.

   Doamnă, sunteți un OM MARE! 🤗

  11. Sdraila Alex

   dati pamanturile la experti si facem jumate jumate

  12. Sergiu Bondor

   Ba da exista

  13. Marian Burcea

   Cunosc foarte bine, sunt beneficiari bănci de alimente!

  14. Summus Saer

   Va rog frumos sa investigati ce s a intamplat zilele astea cu spitalul Matei Bals din capitala. Conducerea pur si simplu a inchis ieri, 14 octombrie, spitalul pt a doua oara. Spitalul “Victor Babes” a gestionat de unul singur cazurile de noaptea trecuta deoarece medicii de la matei bals “nu au mai avut chef”. La propriu, au inchis spitalul, portile, si medicii dormeau in timp ce cadrele medicale de la Victor Babes se chinuiau sa gestioneze problema. Este o bataie de joc in ultimul hal, conducerea nu a chemat televiziunea pt ca nimeni nu vrea sa vada cum acesti “eroi” cu salarii de 4-5 mii de euro pe luna (net) refuza, la propriu, ilegal, sa munceasca. Va rog sa investigati, iar pe cei care au citit acest comentariu sa ii dea like pt ca cei de la Recorder sa vada. Trebuie sa iasa adevarul la lumina in bataia asta de joc, medicii isi tin partea ca intr o retea infractionala, iar militarii nu pot lua atitudine din cauza legii, ei neavand multe drepturi

  15. Get beGet

   De ce arătăm efectele si nu ne îndreptăm spre cauzele adevărate : vaccinarea cu substanțe necunoscute , anti-biotic= ANTI-VIATA, radiațiile electromagnetice ,apa ,aer, sol toxice cele ingeram zilnic ... "Independența" s-a terminat in 2007 ne spune în nemernicia lui Base alias Petrov .

   1. issecret1

    @Get beGet capac ganganie umbrela. Daca tot insiruim cuvinte fara sens

   2. Get beGet

    @Ionuț Apostol Vezi teoria germenilor impostorului Pasteur care în fond este doar o teorie și pe deasupra falsa ,ulterior putem sa împărtășim idei unde este cazul .

   3. Get beGet

    @George State Succes spre a jigni fara argumente 👏 ești oița perfecta a sistemului farmaceutic .

   4. George State

    @ Get pe Get, sper ca esti atat de prost pe interes, ca asta ti se da sa reciti de pe vreo foaie si, nu debitezi imbecilitatile alea "din convingere'

   5. Ionuț Apostol

    Vaccinurile au salvat milioane de vieți. De-aia în România și în Vest nu se mai moare de boli care prin alte țări bananiere încă există. Sunt curios ce ai face dacă viața ta ar depinde de luarea unui tratament cu antibiotice. Dacă voiau mai știu eu ce iluminați din umbră să instaureze ordinea mondială buhuhu și să ucidă populația, erau ț feluri de a o face până acum și ar fi fost făcute fără nicio opreliște, că na, conspiraționiștii de voi cred că e cineva acolo sus la butoane care vrea o ordine mondială. Dacă e deja la butoane, înseamnă că e ordine mondială, nu? Bun, și de când sunt ei la butoane, că na, se află de 30 de ani, cred, sau mai bine, aveau tot timpul să facă tot ceea ce voi citiți pe site-urile acelea de conspirații (site sau blog pe care și eu pot în momentul ăsta să-l creez și să mă apuc să scriu despre reptilianul de Iliescu, slugoi al ocultei mondiale etc etc). Profesorul Simion Mehedinți, spre exemplu, pedagog creștin, a și scris că vaccinurile au salvat sute de mii de copii de boli medievale și ar fi o grozăvie să crezi că sunt făcute cu scopul de a omorî. Nu m-ar mira să fii la un pas de a crede că pământul e plat. M-ar mira să poți rămâne lucid în cuget și să analizezi ce am scris fără a te simți atacat și să intri în starea de a nega totul după primele două propoziții, fără a sta pe gânduri și să te întrebi ,,bă, dar poate necunoscutul ăsta o fi având dreptate, ia să mă documentez mai bine nu după un site obscur. Mă rog, nu mai scriu nimic, cel mai probabil nu voi schimba cu nimic ce crezi și voi isca gâlceavă în comentarii.

  16. Razvan Mihali

   Cei mai smecheri ăștia de la recorder. Pana au dat de cașcaval. În pragul alegerilor de anul trecut au scos un story despre Barna și hoția lui. No comment, lucru nedovedit nici azi. Acum cu tot amalgamul asta de virus nu s au sesizat sa facă un reportaj în care sa își exprime punctul de vedere asupra situației covid din România. De ce? E dezinteresat. Așteptăm alegerile sa ne dam în petec contracost?

  17. Daniel Staneata

   Super !!! Metallica - Sad but true!

   1. Marius Nicolae

    Corect!!!

  18. qweqw

   Ba exista copii xu dizabilitati se numesc handicapati si trb sa ii lasi in treaba lor

  19. D D

   Exista copii bolnavi, exista copii handicapati, exista copii cu dizabilitati, exista copii mai mult sau mai putin dotati intelectual si copii mai bine sau mai putin bine crescuti. Asta nu inseamna ca toti acesti copii nu au aceleasi drepturi si indatoriri ! Afirmatiile din video sunt un sofism ieftin care miroase a comunism. Exista deosebiri intre oameni, sa nu ne ascundem dupa deget. Cum spunea Petre Tutea: "In celebra Declaration des droits de l'Homme et du Citoyen, a Revolutiei franceze, prima propozitie e o idiotie absoluta sau in cel mai bun caz un sofism: oamenii sunt egali de la natura. Oamenii sunt inegali de la natura.Sunt inegali insisi membri unei familii, in care unul poate fi genial, altul mediocru si altul imbecil."

  20. Cristi Dragan

   Va multumesc din suflet pentru ca din nou imi amintiti care sunt lucrurile cu adevarat importante in viata si pentru care merita sa lupt.

  21. Viorel's Vlogs

   Superb

  22. Emil CISLARU

   Impresionant! Fără alte comentarii... Profund respect!

  23. Mimi Narcisa

   BUNA SEARA, am si eu o recomandare pentru voi : un super canal de youtube gratuit, cu multe carti audio pentru dezvoltare personala, financiara si spirituala, cautati pe youtube : ,,O voce,,

  24. ClaudiuTrofin

   Sunteti minunati!

  25. lehene tudor

   Nu putem dona bani pentru proiect?

  26. Iepurele

   Cel mai dragut si frumos reportaj pe care l-am vazut de la Recorder, bravo voua!

  27. Sailor Moon

   Multa forta in continuare !!!!❤️😊

  28. Andrei Rosca

   multumim recorder pentru acest reportaj

  29. ego vasi

   Va multumim draga doamna, de asemenea oameni avem nevoie.

  30. Cornelius Motronea

   Da dacă as dona toate bunurile și bani și tot din de muncesc adică asta e valoarea să fie respectată valorea da, fiindcă lumea trebuie organizată altfel și să-și schimbe lumea gândirea că e șubredă de 30 până în coace ce pensionari ar face ceva nu știu nu pot să mă gândesc cât bătaie de cap faceți donati nu așa hai nu știu unde și gata "ajutăm și umanizam populația nu va este rușine să vă fie milă jigodilor ce faceți la copii și statul și toți să vă fie rușine da sunt afectat!

  31. Maria Panaite

   Respect...

  32. iChanter

   O femeie extraordinara, când am citit ca, Kuky a murit, sincer mi s-au umplut ochii de lacrimi si am fost surprins sa aflu acest lucru, era un băiat plin de viață... Imi pare rău pentru el, sper ca mama sa lupte in continuare pentru ca face o treabă care mulți n-ar fi in stare sa o facă si pentru asta chair merită tot respectul!

  33. Alex Ion

   Eu îl știam pe kuky de la Vatra

  34. Seby Has

   Multumim, multumim mult!

  35. Nicolas Raul Postica

   Fara masca! Asa! Lasati copiii sa fie umani!

  36. Bengt Bengtsson

   Oameni ca aceasta femeie ar merita o pensie speciala nu toate javrele din politica sau securisti ..

  37. Samir Mihalache

   Despre Covid 19 se poate face un material dacă chiar există cu adevărat acest virus "ucigaș" .?

  38. Darkuu

   *Copii pot fi mai rai ca prizonierii dupa mine nu trebuie sa duci un copil cu dizabilitati la o scoala normala nu degeaba i se spune "copil cu nevoi speciale",au nevoie de un mediu special unde sa se simta comfortabil si sa nu se simta mai jos decat ceilalti*

  39. Whisky Xanax

   Am fost in centrul conil in clasele 3-4 si i am cunoscut personal pe Kuki si pe doamna Adela. Este o femeie extraordinara, cu o putere desăvârșita. Cu regret aflu despre mortea lui Kuki, era pasionat de rock mai ales iubea metallica, mereu era cu zambetul pe buze si era in centrul nostru, toata lumea il iubea. Iar tipul din poze e Gabi, mi a fost prof de desen. E un om mega echilibrat, rocker desăvârșit (imi e dor de harley ) si cu o maaaaare rabdare cu copii. Doamna Adela aveti toate respectele mele, sper sa trec odata pe la dumneavoastra in vizita. Ah si inca o chestie despre omenia doamnei Adela, parinti mei nu puteau sa plătească toata suma pentru afterschool (desi nu era mare suma, nu aveam posibilități ) m a tinut in afterschool.

  40. Casian Robert Cristian

   Respect pentru o femeie cu Suflet de Aur 🌹🌹🙏🙏

  41. Mariana Isvoranu

   Felicitari pentru tpate postarile, aveti teme senzationale! Va rog din inima faceti un reportaj si despre copii din orfelinate si ce se intampla cu ei dupa ce sunt obligati sa paraseasca acel loc in care au trait o viata. In anii ´90 am vazut ce tragedii se intamplau in casele de copii, dar ce se intampla astazi? Mai sunt copii orfani batuti, infometati, violati, pusi sa cerseasca, traficati? Ce soarta au acesti copii despre care nu vorbeste nimeni?

  42. Silverback Gorrilla

   „Nu există copii cu dizabilități și copii normali. Există doar copii“ - adica daca pui un copil fara picioare sa alerge poti sa te superi ca nu te asculta? Ca doar nu exista dizabilitati... ar trebui sa alerge. Negarea nu inseamna ca handicapul dispare. Problema nu este recunoasterea handicapului, ci depasirea lui.

  43. dagh DQH

   Emotionant. Multumim recorder pentru ce faceti

  44. Andrei Lungu

   Foarte tare doamna Anafi. Și-a găsit la Cairo vocația de a lucra cu copii cu nevoi speciale, după care a născut un asemnea copil, ale cărui nevoi speciale i-au permis doamnei să se simtă specială, deși ea nu are nevoi speciale. Cum este să îți creezi necesitatea, problema, la care îi deții deja soluția? Și acum doamna se simte ca fiind un om bun pt că se poate ”jertfi” în mod special pe ”altarul” celor cu nevoi speciale. Adună karmă pozitivă, după se pogoară Împărăția Cerurilor peste dânsa.

   1. Andrei Lungu

    @G. R. Ironia și subtilitatea nu sunt de nasul dumitale, tovarășe postac cu inițiale.

   2. G. R.

    Koaie, vezi că aici nu-i Trinitas. Acolo-i cu ceruri și alți bâzdâci.

  45. Johnny Rocket

   :'( :')

  46. Șerban Tacu

   Clipurile voastre ma fac sa fiu nerabdator sa castig proprii mei bani ca sa ma pot da join la canalul vostru. Meritati sustinuti din plin.

  47. Cristian Preda

   Buna Ziua, Cum si unde putem face donatii pt aceata scoala ?? Daca toti care am urmarit acest reportaj am putea ajuata cat de putin da-ti un share.

  48. Mihai Dulus

   felicitari acestei minunate doamne si va multumesc ca faceti asemenea reportaje.

  49. Filmescu

   Deci pana la urma trebuie sa jucam toti un teatru si sa ne prefacem ca totul e normal ?!

   1. Trending Lyrics

    @Bogdan Anitei respect

   2. Bogdan Anitei

    Scuze, ce anume intelegi prin "normal"? Ideea e simpla: toti suntem diferiti (sa nu te superi .. inclusiv tu ai ceva diferit fata de ceilalti), insa avem ceva in comun: suntem oameni.. Deci vorbind strict despre clip: nu e vorba de a ne preface, ci de a incerca tot posibilul pentru a integra copii din toate categoriile (cum spunea doamna: indiferent de etnie, origini, religie, afectiune, etc). Umanitate, despre asta e totul!

  50. Sibel Yagcioglu

   Atât de frumos ❤

  51. CRETU MARIAN

   Mult succes Adela.

  52. patrick stetcozaurus

   Oare cine sunt idiotii care dau dislike la un reportaj atàt de interesant, despre copii!? Multumesc, RECORDER!

   1. George State

    @patrick stetcozaurus ,despre care copii cu dizabilitati? .. parca titlul ne spune ca nu exista asa ceva..?!?!?

   2. patrick stetcozaurus

    @G. R. Nu ìntelg de ce te oftici si de ce vrei sà-mi desenezi/convingi, cà un idiot sau mai multi, dau dislike la un reportaj despre copii cu dizabilitàti! Dacà nu esti unul din cei amintiti, demonstreazà altceva, ceva la care sà te cred, - a scrie propozitii infecte suntem destui de priceputi, crede-mà!

   3. G. R.

    @patrick stetcozaurus Funcționalule, chiar trebuie să-ți desenez? Deși nici atunci nu aș avea garanția că ai pricepe.

   4. patrick stetcozaurus

    @G. R. Te-ai simtit cu musca pe càciulà?

   5. Nolandsman

    G. R. Nu mai bea!

  53. SiKTiR

   Bai, cat de molusca sa fii sa dai dislike la asa ceva? :|

   1. SiKTiR

    @G. R. Momentul ăla când ești labil și mai și semnalizezi! 👌🏻😂

  54. Narcis Cezar Velcea

   Ma intreb oare astfel de reportaje de ce nu ajung niciodata virale in Romania? Ar trebuii sa facem mai mult pt copii nostri😟😟

  55. Shalim

   Reportajul acesta are un impact mare asupra mea, datorită faptului că am un copil cu nevoi speciale(autism), dar mulțumesc la Dumnezeu că sunt în Anglia și aici este normal așa ceva, nu este o raritate ca în România, credeți-mă a integra un copil cu nevoi speciale cu copii tipici contează extrem de mult... Oricum bravo, se vede că doamna este un om minunat care merita o statuie la noi, dar mai mult ca sigur va întra în anonimat că nouă ne place să le promovam pe vulpita și Viorel..... Trist

   1. Tina Cojocaru

    Vulpita și Viorel nu mai apar pe sticla din septembrie.

  56. Alex Ionut

   Vă mulțumesc 👏👏👏👏👏

  57. stefan simionescu

   Distantarea sociala intre copii de ce nu o mentineti, doamna ?

   1. ChaosGraphix

    distantare fizica**, daca era sociala acum eram carantinati toti.

   2. Shalim

    Este o melodie de la " ca$$a loco - nu ești tu un pic cam prost" ți-o dedic... Cum să menții distanta socială între copii mai Ștefane? Habar nu ai cum se conduce o clasă de copii, nici în UK nu se tine distanta socială între copii, pur și simplu este imposibil... Deschide ochii...

  58. Emanuel Paul

   "nu-ti dai seama pentru ca toti sunt copii" extraordinara gandire, m-a emotionat .

  59. mariana dumitrache

   Ceri care dau dislike ,nu cred că sunt părinți încă!

  60. Luminița Murguleț

   Splendid! O femeie extraodinară și foarte puternică ! O inițiativă de milioane! Vă mulțumim pentru că educați și sprijiniți România!

  61. Lava Cake

   O doamna minunata trecuta prin multe greutati dar totusi ramasa cu zambetul de buze si dorinta de ai ajuta si pe ceilalti.... Mult respect pentru tot ceea ce dansa si-a propus sa faca si sper sa reuseasca si mai departe Inca o data un mare thumbs up pentru echipa Recorder.

  62. Panait Cezar

   Foarte frumos reportajul, bravo Recorder! In clasa a 4-a faceam cu invatatoarea ore suplimentare la conil si am avut placerea sa o cunosc pe doamna Adela si pe Kuky, a fost foarte frumos la conil, ar trebui sa fie mai multe locuri de genul.

  63. somebody

   În fostul meu liceu, aveam un copil cu un anumit sindrom, era foarte inteligent, olimpic, dacă nu ma înșel însă nu a fost acceptat de colegii din clasa lui, doar superficial și în anumite situații. În clasa a 12 a, diriginta ne-a anunțat ca nu va veni în banchetul de absolvire pentru ca niciun coleg nu dorea sa împartă camera cu el. Dacă nici cei mai mari nu pot înțelege niște lucruri naturale, copiii, care sunt atât de vulnerabili și petrec atât de mult timp cu părinții, care la rândul lor nu înțeleg normalitatea unor lucruri, vor ajunge involuntar sa facă aceleasi lucruri crezând ca asa e corect. Păcat ca nu știm și nu vrem sa ne educam în acest sens. E mai ușor sa arătăm cu degetul.

   1. Cantand

    @Ludwig van Beethoven Dragule, nu sunt ceilalti suficienti de capabili sa intelaga ca esti tot un om ca toti oamenii! Este vorba de educatie, nu de altceva. Este atat de frumoasa viata pe care o traieste fiecare, atunci cand stie cum! Cu stima.

   2. somebody

    @Iepurele din clasa în care am fost, da, dar din câte îmi amintesc, stăteam câte 2 și cam toți au stat cu colegul de banca

   3. Iepurele

    @somebody Si pana la urma s-a ridicat cineva si a zis ca vrea sa imparta camera cu el? :(

   4. Ludwig van Beethoven

    @somebody Multumesc! Evident, e o prostie sa ma demotivez pentru faptul ca-s o minoritate. :)

   5. somebody

    @Ludwig van Beethoven te cred și îmi pare rău să aud asta. E și asta un fenomen, din păcate, sa-i blamam pe alții pentru ca muncesc mai mult decât noi. Măcar tu îți vei putea învăța copiii despre lucrurile astea. Sa fii puternic și să-ți continui drumul tău!

  64. Mihai Ilie

   Condoleanțe pentru Kuky, din păcate România și astăzi este exact ca în acel an în care l-ați dus la școală pentru prima dată pe băiat. Nu s-a schimbat nimic deși prin ministerul Învățământului, Sănătăți și al Familiei au trecut mulți oameni cu ,,pregătire" dar de la atâta pregătire câtă au avut cred că școlile înalte pe care le-au făcut au uitat să-i învețe DISCRIMINAREA. Sunt atâtea persoane și astăzi care se chinuie să integreze într-un sistem mâncat de toate răzătoarele acești copiii. Din păcate școala nu-i învață pe cei micuți ce este discriminarea și cât de mult doare, pentru că pentru majoritatea profesorilor sau cadrelor didactice aceste lucruri consideră că trebuie făcute de părinți. Dar ce ne facem dacă nici părinți nu cunosc ce este discriminarea? Pe ei cine ar trebui să-i învețe? Asta este România din 2020 și nu știu dacă peste 10 ani se va schimba ceva.

  65. Albano

   Cata P a supt adela asta 🤦🏻

   1. Andrei Cristian

    Și tu ești un om "special"...... ☹️

  66. Adriana Zaharie

   O iubesc pe această mamă &educator minune!❤️

  67. Konrad Radulescu

   Mi-au dat lacrimile! ❤

  68. A Blan

   Nu exista jurnalisti cu dizabilitati si jurnalisti normali. Exista doar jurnalisti.

   1. G. R.

    Mai ai frați?

  69. Victor Stefan

   sunteti senzationali! multumesc...

  70. Firefly 17

   Doamna Adela ,sunteți aleasa d către Dumnezeu pt a aduce o schimbare in viața acestor suflete inocente ,și sigur lăsați o amprenta importantă pe acest pământ .Sa fiți binecuvântata și sa trăiți mulți ani in sănătate și putere .Va imbratisez cu drag 🙏

  71. Everybody Draw Mohammed Day

   Ce s-a întâmplat cu cuvântul "handicapat"?

   1. issecret1

    Esti triggeruit ca nu se mai foloseste un cuvand? O sa-ti treaca, snowflake

   2. Iubesc ielele

    Și eu sunt un handicapat, am HIV-SIDA!!!😈😎

   3. Cris Productions

    Nu mai e corect din punct de vedere social, habar n-am de ce. Asta-i adevarul, eu nu inteleg smecheriile lor. Si eu am si autism, si ADHD, si nu-mi trebuie tratamentul asta special al lor. Pana la urma, ei trebuie sa se gandeasca: "cum sa-l integram pe asta?" Nu-l integram noi prin practica? Daca are timp sa fie in lumea reala si sa fie lasat sa invete in ritmul lui, eu cred ca ar fi mult mai ok decat sa fie izolat in vreo scoala speciala. Mai ales cand stiu in ce lume traim. Daca vreau sa fiu cobaiul lor de experiment, macar sa nu o faceti evident, ca eu tot ma prind pana la urma. Numai ajutor ar vrea ei sa-mi dea... sa-ti zic eu sincer, mama si colegii mei normali m-au ajutat enorm. Poate ca am fost eu mai norocos si nascut cu un fel de talent aparte, habar n-am. 🤔 In fine, eu sincer nici nu stiu... fiecare ce are, pana la urma. Prefer o egalitate totala decat o "egalitate" care m-ar avantaja pe mine mai mult decat o persoana tipica. Nu sunt eu mai breaz ca am o eticheta speciala. Aia e.

  72. Kyry

   Cand am vz ca i-a murit copilul mi-au dat lacrimile :(

   1. Cornelius Motronea

    Da la fel mă simnt undurerat de sindromul meu care a făcut ravagii împreună putem schimba uniunea europeană cu lecții de învățare și cu iubirea câștigată de sine și împărtășirea!

   2. depo dep

    La fel si mie cand am zis ca uite saracul a reusit in viata atunci a murit... saracul de el ce grea e viata pentru unii

  73. B. Alin白安林

   O Doamna extraordinara!!! 👏👏👏 Datorita acestor oameni, Romania este o tara mai frumoasa. Bravo Recorder.

  74. Adrian Adrian

   👍👍👍

  75. Denisa Balint

   Kuky este si mereu va fi o raza de soare muzicala, mi-a facut anii la gradinita mult mai voiosi si plini de zambet si rasete. Multumim Adela si Kuky pentru marea inspiratie creativa pe care ne o oferiti! ❤️

  76. crisz cvs

   Jos palaria

  77. furiousfast bela

   Unde-i statul? Unde-s primarii care se lauda cu atat de multe realizari,DE CE nu fac ei centre ptr acesti copii? SA LE FIE RUSINE. Bravo RECORDER, in sfarsit cineva care se implica si arata adevara fata a staului roman.Felicitari Adelei si sincere condoleante.

   1. δe7en δtarδ ™

    Intotdeauna va fi cineva care sa faca galagie dar doar de pe margine. E in toata lumea = prea multa populatie si nimeni nu se gandeste la solutii odata cu EXPLOZIA DEMOGRAFICA! => Vorbe-n vant! NU mai faceti sex ca sa umpleti pamantul asa cum v-a pacalit Zeul Vechiului testament si lumea se va reaseza pe fagasul corect!

  78. Radu Stefan

   In tarile cu apa calda copiii cu nevoi speciale se integreaza in scoli de stat dar in clasele primare sunt 15-20 de copii intr-o clasa si au 3 invatatoare. Daca un copil are nevoie speciale mai vine un profesor personal care se ocupa exclusiv de acel copil. Daca aveti un copil cu nevoi speciale va rog sa parasiti tara urgent, o sa fie mult mai usor si pentru parinti si mai ales pentru cei mici

  79. Private Man

   Adică boala nu e boală, greșeala nu e greșeală, binele nu e bine, răul nu e rău ș.a.m.d. Totul este relativ! Foarte periculoasă idee!

   1. Private Man

    @G. R. Câtă eleganță! Câtă politețe! Câtă educație! N-ai învățat nici până la vârsta ta să-ți prezinți opiniile contrare într-un mod elegant? Sau că limbajul vulgar nu este un argument? P. S. Nu trebuia să spui "REDUS MINTAL", ci "PERSOANĂ CU NEVOI SPECIALE", ca în acest video.

   2. G. R.

    Nu vedeți ce de săraci cu duhul comentează. Tipul nou de reduși mintal, așa-numiții „snowflakes”.

  80. Ifrim Bogdan

   Condoleanțe Doamnei 😔

  81. zdamatii

   Stie cineva daca doamna accepta donatii? As dori sa trimit niste fonduri...

   1. Recorder

    Puteti face donații pentru Asociația Conil. Găsiți contul pe site-ul conil.ro/

  82. Tamás Egyed

   RIP Kuky \m/

  83. Orhidia

   Nu ma pot opri din plans, ce femeie incredibila! Iar Kuky, fara cuvinte, un inger, sunt sigura ca e acolo undeva batand tobele si cantand rock. Sper sa reauseasca sa realizeze tot ce isi propune si sa ajute cat mai multe suflete.

  84. VisualA A

   Ma inclin!

   1. G. R.

    De ce, nu ai coloană?

  85. Bahadur Master of Mist

   Unii, inclusiv eu, visam la a avea case/terenuri/Lamborghini... între timp alții visează la cum ar putea sa ajute pe alții. O mare lecție de viața se găsește in lupta acestei familii.

  86. T & T

   Cele mai enervante și “nebune” is mamele cu copii cu dizabilități care cred ca copii lor sunt normali și trebuie sa studieze la scoli normale. Extrem de mare prostie. In scoala generală, acum mai mulți ani, in clasa a 8 a, am avut un coleg nou. Diriginta ne a spus de la început ca are niște probleme, sa ne comportam bine cu el. Am fost o clasa buna, nu ne băteam joc de el, ba chiar de multe ori stăteam cu el și îl băgăm in seama. După aprox 1 luna, începea sa bată random cu pumnul in masa sau sa dea cu piciorul in pământ, fără sa i facă nimeni nimic. Prin Decembrie deja se făceau o grămada de plângeri. Reușea sa strice o grămada de ore, câteodată se dădea cu capul de masa sau urla. Maica sa, mai turbata ca el, vine la scoala nervoasa, ii face mare scandal directoarei ca nu au grija de el. Noi nu aveam ce sa i facem, ne doream sa scăpăm de el, eram cls a 8 a și aveam capacitatea. Pentru tot raul pe care l am îndurat cu copilul ala... nu dau vina pe el. El are probleme, nu i vina lui. Ii doar vina lu ma sa, ca in primul rând îl chinuie pe el. Ne chinuie pe noi, chinuie și profesorii. Doar ca ea ii retardata și nu înțelege ca copilu ala are nevoie de ajutor special.

   1. T & T

    G. R. Exact. Plus ca in oraș avem scoli speciale bune, dar na, mai bine îți Bati joc de copilul tău și de ceilalți decât sa îl ajuți...

   2. G. R.

    Bine pusă problema. Ca într-un coș cu mere: ajunge unul stricat ca să le strice și pe restul.

  87. Roxana-Nicoleta Aldea

   Cum putem dona pentru proiectele Conil?

   1. Cornelius Motronea

    Stimă la toți și putere și încrede nu se poate să fii în asemenea hal firar să fie mă ăștia din parlament faceți ceva la copii mă istoria se repetă datile bani

   2. Roxana-Nicoleta Aldea

    Recorder , multumesc tare mult!

   3. Lumea în 5 minute

    @Recorder fainut

   4. Recorder

    Pe site-ul Asociatiei Conil - conil.ro/ - găsiți opțiunea de donație în dreapta, sus.

  88. David Schmidt

   Foarte emotionant si tot... dar de ce ti-ai numi copilul Kuky? :/

   1. CONIL Asociația CONIL

    Este doar o porecla, dată de candoarea si dulceata lui!

   2. Radu Stefan

    Asta problema ce te apasa...

  89. DAN BUCUR

   Sper ca pe viitor sa creasca numarul de gradinite,scoli si tot ce tine de educatie,hobby-uri,sprijin si tot asa pentru copiii cu dizabilitati.

  90. Bogdan Ionut

   Am o ruda plecata de ani buni in S.U.A. care este profesoara pentru clase cu copii cu nevoi speciale. Pentru aceasta, a urmat diverse cursuri de specialitate si sustinut mai multe examene. La noi, cred ca nici pentru a fi profesor la o scoala normala nu este asa mare bataie de cap.

   1. Sikers LalaTM

    Lol America , e la fel de moarta ca Romania . La fel de multe șpăgi ca aici

   2. Robin

    @G. R. ba da tu chiar comentezi la orice comentariu

   3. G. R.

    Da, dar este și plătită „extra”.

  91. david tua

   Respect doamnei👍👏🙏

  92. Ionel Manea

   Felicitari Recorder!🎩🍷

  93. Diana Mara

   Extrem de emoționant! Mulțumim că existați, doar un așa suflet poate începe schimbarea la care visam cu toții!

  94. Liviu Bla

   Felicitări și mult succes pe mai departe! Sincer, mi-au dat lacrimile și mie

  95. ravzir

   Daca nu e nicio diferente intre cele doua tipuri de copii, atunci de ce primesc cei cu dizabilitati tratament special? Pai daca se vrea egalitate, sa fie complet.

   1. Cris Productions

    @Vml Service mersi. Autismul e un spectru, deci se poate orice. Numai bine! 😄

   2. G. R.

    @ravzir Mulți sunt mai grei de cap, nu stăpânesc sensul cuvintelor. Analfabeți funcțional.

   3. Vml Service

    Cris Productions sincer, pana acum nu m-am gandit la asta, ca un profesor special te-ar putea face sa te simti si mai aiurea. Probabil depinde si cat de implicat e si cat de mult se modeleaza dupa fiecare om , gradul de handicap fiind diferit de la o persoana la alta. Ma bucur pt tine ca ai reusit sa termini o scoal si ai reusit sa inveti mai multe lucruri, banuiesc ca nu a fost usor. Iti urez mult succes in continuare!

   4. Cris Productions

    @Vml Service da, si eu sunt de acord cu cei care spun sa nu fie tratament preferential. Fiind o persoana cu handicap. Singura institutie speciala pe care am facut-o a fost gradinita. In rest, cu bune, cu rele, am fost intr-o scoala normala si am invatat extraordinar de multe. Nu pot invata, in primul rand, despre lumea reala DACA EU EFECTIV SUNT IZOLAT DE EA 7 ORE PE ZI. Da, vouchere, gratuitati, chestii din astea, lasa... daca e egalitate, pai sa fie egalitate, doar zic. Pe mine, mai mult mama m-a ajutat si analiza mea asupra lumii decat vreun profesor special, habar n-am. Nu mi-a placut modul asta superficial, mi se parea ca ei ma credeau prost sau ceva?

   5. Vml Service

    Raspunsuriile voastre « inteligente » doar arata nivelul de empatie . V-a trecut prin cap ca poate cativa din copiii astia urmaresc si reurmaresc clipul asta si citesc comentariile?

  96. VSR

   Kuki!?🤨🤔😒

   1. GoD's Cock

    E un nume. Asa cum te chama pe tine Fane asa il cheama si pe el Kuky

  97. Niculae George

   Hai să încercăm din nou: Aștept lumea aceea când bullying-ul o să fie ilegal și să primești amendă pentru asta. Măcar atât dacă nu mai mult. Poliție comunitară inutilă. Îmi este că aștept degeaba. Nu există o asemenea lume... Îmi cer scuze că mă aprind așa. Îmi cer scuze că ofensez pe alții. Îmi cer scuze că sunt un agramat ticălos. Îmi cer scuze că prezența mea deranjează. O să iau măsuri să nu mai fie așa.

   1. issecret1

    Da, si eu am fost bullied, dar asta nu inseamna ca vreau sa bag politia in scoli si sa dau amenda unui fucking copil. Profesorii ar trebui sa fie mai bine pregatiti sa vada semnele si psihologii din scoli sa-si mai faca si treaba.

   2. G. R.

    @Niculae George Trebuia să pun ghilimele de rigoare. Scuze. Așa ar fi priceput toți. Mereu uit de analfabetismul funcțional care a explodat în România.

   3. Niculae George

    @G. R. Natura nu are mentalitate pentru că asta ar însemna să aibe minte, deci ar însemna că e o entitate și intrăm in panteism și alte credințe spirituale, care deviază de la adevărul ateist pur sânge. Dar ai dreptate. Da, este corect. Natura este foarte crudă și sălbatică. Nu are milă și nici compasiune. Întrebarea este dacă noi oamenii oare avem? Sau asemenea comportament milostiv este un semn de slăbiciune, pe care natura îl îndepărtează, păstrându-i doar pe cei puternici pe pământ?

   4. G. R.

    @Niculae George De ce nazistă? Este mentalitatea naturii înconjurătoare.

   5. Niculae George

    ​@ツRazvan Dan Pentru că și eu am bulit(bullyed) și apoi am fost bullyed la rândul meu de alții. Karma e cea mai mare c&%rvă. Îi f&%te pe toți. Putem merge pe ideologia că ce nu te omoară te face mai puternic, dar îți lasă și sechele și traume psihologice de care unii nu scapă nici prin ani de psihoterapie, așa că, nu e deloc constructiv bullying-ul. Lumea asta e construită doar de ego-uri tari, puternice și arogante? Există loc pentru smerenie și umilință, sau nu? Probabil ca aceste glandele lacrimale masculine sunt o greșeală catastrofică evolutivă pentru că bărbații nu au voie să plângă. E un semn de slăbiciune, iar slabii pier și mor. Numai puternicii supraviețuiesc. Mentalitate dominant-nazistă. Catastrofa sunt eu. Nu există Dumnezeu.

  98. SeNNzor

   Inca un reportaj ne nota 10, felicitari!Daca doar pentru un an ne-am putea opri din promovat vulpite si alti redusi ai societatii noastre am vedea cate o mica schimbare in societatea romaneasca.Pacat ca romanii inca se multumesc si stagneaza in starea lor de prostie.