DOCUMENTAR RECORDER. 30 de ani de democrație

Recorder

3,7 mil vizionare1 700

  At the end of the December 1989 Revolution, Ion Caramitru ended the TVR (Romanian Broadcasting Network) broadcast saying these words: "Let's enjoy, happy days are coming!". After 30 years, we wanted to make a film about how the days that followed were actually.

  About all the successes, disappointments and hopes that helped us to move forward. About the times when we were fearful and about when we were brave people. About how Romania has transformed in all these years.

  We read memoir books and articles from the press of the time, we spent tens of hours diging through video archives (from Romanian TV stations to international press agencies) and we tried to talk to all the politicians who ruled Romania during this period.

  It resulted a three-hour documentary, but we hope it will be seen by the Tik Tok generation, who are said to get bored after 15 seconds. We have persisted in believing that this is not the case and that we can understand the recent history of Romania in a story that goes beyond age, level of education and political beliefs.

  This film does not claim to present absolute truths. It is following the transformation of Romania as seen by two journalists who were born in the mid-1980s and opened their eyes to a free country.

  -----------------------------

  Recorder is an online publication built by a team of journalists around these principles: honest journalism, done with passion and published into the public service. You can support the Recorder project by donating here recorder.ro/sustine/ or here patreon.com/recorder

  More clips produced by us are on:

  website: www.recorder.ro

  Facebook page myrecorder/

  Instagram account recorder.ro

  Publicat pe Acum an

  Comentarii

  1. Apophis

   Deci din documentarul asta trebuie sa intelegi drumul lung pe care l-am facut ca sa ajungem o tara ca in vest? Despre fiecare presedinte s-a spus ca a facut lucruri rele insa dupa 2014 nimic. P.S. noi ca popor suntem acelasi care eram si in 90, noi doar am avut noroc ca suntem in europa si am fost impinsi de la spate de catre altii. Asa ca, va rog, oferirea doar jumatatii de adevar este mai daunatoare decat o minciuna. Romanii n-au mai obtinut o victorie de mult timp, prea mult timp...

  2. Lilly M.

   Nu arata ca au ucis presedintele? Sau cum s-a tras in Bucuresti? Pe scurt, nu stiu. Fenomenul piata universitatii nu vine din 22 dec 1989 cand au tras in oameni nevinovati? De ce nu mentionati? Sunt oameni care au murit acolo,familii care vad documentarul.

  3. best opinion

   Deci nu ne vindem tara ca tinem cu oamenii dar o dam la jmecheri degeaba ca sa faca afaceri pentru oameni. E clar ca e vorba de mita aici. Chiar au avut posibilitatea sa faca lucrurile corect prin privatizare dar nu le iesea nimic personal.

  4. Adrian Barascu

   Va Multimim pentru libertate 🤌🏻✨⚜️

  5. best opinion

   Ion Iliescu nici macar nu exista. E Loredana Groza nemachiata.

  6. Iana Urz

   Bun material!!!

  7. Ecaterina Hendel

   🙏😍💐🍀❤

  8. Alexandru Burcuş

   Pentru democrație ati stiut sa faceți revoluție va prostit pe toti acest gunoi al societăți Iliescu ' pai sincer oameni buni ne meritam soarta la cum o ducem în zilele de astazi ' ca să avem curent' gaze 'și alimentație 'etc se produc în România le dam la export în alte state și tot noi le cumparam am ajuns sa cumpărăm propriul nostru produc ' sincer luați naibi democratie și mâncați pe pâine astaaaa numiți voi libertate ? Nu mai difuzați tampenii ' Ceaușescu a adus tara la zero spuneți dracu adevarul celor tineri ca pe vremea aia aveați tot ce va trebuie o casa și un loc de munca stabil 'spuneți numai ce va convine dar spuneți și lucrurile bune care le făcea Ceaușescu acuma am ajuns sa fim datorii Europei ati distrus tara asta cu revoluția curului 'acuma se face revoluție ca asta nu este libertate

  9. Razvan T

   Nu stiu a cata oara ma uit la materialul asta si mereu am lacrimi in ochi, suntem un popor fara tel si fara sens, lasat de izbeliste de care profita cine poate si cand poate. Cati dintre noi nu suntem decat niste rotite intr-un angrenaj care nici macar nu stie cum ne cheama.

  10. Sorin Tătaru

   Acum românii au adormit din nou!

  11. Alexinho

   Dupa 30 ani ..... Romanii au ramas la fel, nu au inteles nimic.....

  12. CiurlicaRazvanYouTube

   Numai moartea va schimba oamenii și doar timpul schimba mentalitatea romanească

  13. alu alu

   BRAVO! Jos palaria!

  14. Sorin Dumitru

   Excepțional documentar , revenind la ziliere noastre , să i ferească Dzeu de furia poporului pe actualii guvernanți ! Mare atenție ! !

  15. Bodo Tudor

   septembrie 2021 : sa tineti minte ce va spun , ce a fost pana acum e apa de ploaie fata de ce o sa urmeze .

  16. Daniel Vaterfac

   Incredibil de bine documentat și profesional... În afara de voi, doar 2 persoane mai pot fi numite jurnaliști în tara asta, dar, nimeni nu se apropie de voi. Felicitari

  17. Eva Muresan

   Voi cei care ați condus țara securiști, comuniști, ați distrus totul fabrici, vândute ,ați vindut totul ne-ați făcut colonie de sclavi excroci milionari vati îmbogățit acesta este istoria democrației, Rușine ptr securiști comuniști.

  18. Wolf 89

   Lucrurile se repeta dar sub o alta forma ! Vezi criza din 2008-2009; Carita -> cripto monedele , COVID etc. Problema este complicata si nu s-a rezolvat ! Si nici nu sunt sanse prea mari sa fie rezolvata

  19. Valterion12 Neculita

   Nu mai câini și câini și heine

  20. Marius Onita

   Mda... Toata copilăria prezentata in cateva ore. Tot ce vedeam la Actualitati si in celelalte emisiuni politice. Nu vreau sa mai revad.

  21. Catalin Stefanescu

   Super... amintiri care imi rascolesc nervii. Salam cu soia...

  22. Valterion12 Neculita

   Acum românia e mai rau ca in 90,😔😞

  23. Calin Artenie

   Un material care trebuie prezentat la orele de istorie. Respect Recorder!🇷🇴

  24. Catalin Radoi

   Dragnea e liber acum, făcu și partid......... și dacă nu e Dragnea, e altu.

  25. White Lines

   Cred ca e si o mica manipulare la mijloc…parca nu ati analizat chiar tot!

  26. Marcello Brumar

   30 de Prostie Smecherie si Inculti Funczionali!!!!!!!!!!

  27. EL OTRO

   Super tare, respect chiar si pentru coruptii care au avut curajul sa isi arate multele fete care inca le au Exista un bine si pentru Romania 🇷🇴, Doar ca e un bine diferit, nu e un bine comun international E un hine romanesc in care Te multumesti cu schimbarile care de fac din foarte rau inspre rau sperand ca intro zi să ajunga si frumos să noastra Romania 🇷🇴 o tara

  28. Zahar Dulce

   Omul când nu apreciază și respectă adevărata libertate....nimeni nu poate să o facă în locul lui (nici americanii și nici rușii).

  29. MATUȘA MĂRIOARA

   Toti ati merita executați! In frunte cu Văntu

  30. Andrei Bradateanu

   Excepțional!

  31. SuperHori

   1:21:52 A fost cândva Sometra... Ies de multe ori pe afară și mă plimb pe podul pe care muncitorii îl traversau pentru a ajunge la muncă și mă uit trist spre puținele coșuri de fum rămase, gândindu-mă ce s-ar fi putut face cu această fabrica, care, cândva avea muncitori din toate colțurile lumii. Totul este în paragină, doar 2-3 paznici mai "bântuie" prin fabrică. Este trist că România a ajuns să nu mai producă materiale ca pe vremea comunistă și suntem nevoiți să cumpărăm de la străini...

  32. Vasi Boldijar

   Foarte bun documentarul cred ca ar trebui premiat doar cu ideea de a se repeta genul asta de prezentare, 30 de ani de transformare si inca ne mai trebuiesc inca pe atat sa devenim o tara care are grija poporului sau

  33. Andreı Fotachı

   Vizatorilor în pierdere e România noastră bogată din care nu am mai rămas nimik

  34. J. C.

   Popor primitiv atunci, popor și mai primitiv astazi .

  35. vasile corpodean

   Mă uitam pe cameră de filmat am văzut o bubuitură

  36. vittorio emanuelle

   Salvarea natiunii române sunt tinerii dar din pacate ....trebuie sa astepte inca câtiva zeci de ani inca pâna dispar " fizic / material " fosilele comuniste ,eu am plecat din 1992 din tara mea, pentru ca era greu ,pentru o viata mai buna ,sunt nascut in 1974, ma trec fiori când aud inca aici unde sunt ,persoane care spun : [ ce bine era pe vremea ....aia] ! NU UITATI .....CITEZ : " SOMNUL NATIUNII NASTE MONSTRI" .....CORUPTI,BARONI ETC! VA DORESC LA TOTI VIATA LUNGA ,PROSPERA, LINISTITA SI SA AUZIM NUMAI DE BINE!

  37. Maria Budai

   Best documentary ever! Thanks for the English translation

  38. LE one .E

   Un documentar foarte bine realizat ..România cu bune cu rele totusi te iubesc..

  39. Constantin Chiricioiu

   Poate că nu sunt în măsură să comentez la acest material dar îmi pot exprima părerea, vă respect munca și vă admir pentru ceea ce faceți dar din punctul meu de vedere ați greșit când l-ați pus pe Vadim Tudor într-o lumină proastă! A fost, Dumnezeu să-l odihnească, cel mai deștept om al României și pe departe cel mai patriot! Mă repet este doar părerea mea. Iliescu a fost răul cel mai mic la acele alegeri? Sper că sunteți mulțumiți unde suntem acum.... și cel mai grav este cum vor ajunge copii noștri, următoarele generații? La ieșirea din comunism eram ca niște "copii de grădiniță ce am picat pe mâna unor pedofili", aveam nevoie de o "mamă" și de o mână puternică să ne deschidă ochii treptat, chiar dacă nu găseam din prima o lume plină de "dulciuri și bunătăți". Dacă nu am știut să ne alegem conducătorii nici pe calea cea bună nu vom ști s-o apucăm. Recorder vă mulțumesc pentru documentarele dumneavoastră și pentru curajul avut dar aici mă simt nevoit să nu fiu de acord cu dvs.

  40. Andrei Cristian

   S-a recunoscut cineva din toate aceste filmări?

  41. stefanita gabriel

   Nota 10 !

  42. Iulian sorin Ene

   Cita hoție prosteala și nepăsare nesimțită a existat și încă mai exista în voi, cred ca a-ți făcut pact cu diavolul luavar dracu pina la ultimu sa va ia

  43. Iulian sorin Ene

   Și uite asa neau condus toți bețivi drogați străini împreună cu amantele lor puse în funcții mari pe la ministere, o sleacta de bufoni mincinoși de ultima speță, toți au promis ca fac și le da ce vroiau sa audă fraieri și la sfirsit Lea dat-o la toți prin dantura pentru a trai bine

  44. Iulian sorin Ene

   Tot ce a fost frumos și bun pentru tara asta ați vindut trădat demolat furat sau inpuscat, fabrici întregi leati utilat cu aparatura noua și apoi leati vindut străinilor pe citi a dolari și euro, leau luat pe doi lei și au făcut profit curat de mie la mie

  45. Iulian sorin Ene

   Întrebarea este voi ăștia de acum ce rahat lăsați ca moștenire copiilor voștri??? Sclavie o tara și o economie terminata plina de străini trădători și hoți miliardari la care și pentru care vor munci și odraslele voastre, cu NATO și cu o uie ați terminat o lume

  46. Iulian sorin Ene

   Adevărul este unu singur, terminasem datoriile totul era la 00000 cu bani inprumut ați cu dobinzi enorme se construise și se și plătise datoria externa urma noi sai inprumutam pe alți ceva de ne conceput și ne imaginat pentru marile puteri, cum noi am reușit ce ei încearcă de sute de ani, neau distrus din invidie cu ajutorul trădătorilor din interior, zeci de ani au mess combinatele fabricile și uzinele și dintr-o data pauza a trebuit sa le dam la fier vechi ca nu mai erau rentabile totul peste noapte era gunoi ăștia de puteau ziceau ca și noi suntem depășiți și ne vindeau la săpun sau ne cereau sa ne ucidem în masa

  47. Monica Custura

   Am fost prostiți de toți politrucii alogeni timp de 31 de ani, ne-au vândut, ne-au prădat, ne-au adus la sapă de lemn și nimeni, dar NIMENI nu a fost judecat !!! Iar televiziunea națională + cele private au fost și sunt complice la aceste crime împotriva neamului românesc.

  48. Cătălin Nicolae

   O TARA CU CU DATORII 0 )PE TIMPUL LU I NEA NICU AVEA TOTA LUMEA SERVICII ACUM SUNTEM DATORI DE NICI NEPOTI NOSTRI NO SA REUȘEASCĂ SĂ PLĂTEȘCA DATORIILE DE LA ORA ACTUALA NE MERITAM SOARTA PT CA AM VRUT DEMOCRATIE SI LIBERTATE.

  49. Paul Hurgoi

   CÂND NAIBA NE TREZIM,CA ÎNCĂ MAI PUTEM FACE CEVA

  50. Paul Hurgoi

   ILIESCU LA CHEMAT MICHEL JACKSON, CA SA CÂȘTIGE ALEGERILE...CE PROȘTI AU FOST STRĂMOȘI NOȘTRI, SI NOI TREBUIE SA SUPORTĂM, NOI TINERI, TOATE PROSTIILE...NOI TINERI SUFERIM DIN CAUZA VOASTRĂ A CELOR CARE AȚI FOST PROȘTI, RUȘINE...NEATI DISTRUS VIITORUL, AȚI DISTRUS VIITORUL TINERILOR, PENTRU NIȘTE BOGAȚI DE O SECUNDĂ...RUȘINE, MI-E SCÂRBĂ, STRĂMOȘI NOȘTRI, POPORUL DE ATUNCI NE-A DUS LA SUFERINȚĂ

  51. Madălin Tranca

   Atunci când elevi ereau cu respect. Nu cum umblă acum fetele cu jumate de PIZA pe afara și jumate înăuntru.

  52. Paul Hurgoi

   ROMÂNIA TREZEȘTE-TE PANA NU E PREA TÂRZIU

  53. Paul Hurgoi

   100.000.000 DE $ CASH, STRĂMOȘI NOȘTRI...SI NOI TINERI ACUM, NE-O SUGEM, TRAGEM DUPĂ STRĂMOȘI NOȘTRI...FRUMOS, BRAVOOOO

  54. Paul Hurgoi

   ROMÂNIA TREZEȘTE-TE PANA NU E PREA TÂRZIU ROMANIA TREZEȘTE-TE PANA NU E PREA TÂRZIU ROMANIA TREZEȘTE-TE PANA NU E PREA TÂRZIU ROMANIA TREZEȘTE-TE PANA NU E PREA TÂRZIU ROMANIA TREZEȘTE-TE PANA NU E PREA TÂRZIU ROMANIA TREZEȘTE-TE PANA NU E PREA TÂRZIU ROMANIA TREZEȘTE-TE PANA NU E PREA TÂRZIU

  55. Paul Hurgoi

   CE AI ORGANIZAT TU ESCA???MIMCIUNII, ȚI-AI CĂUTAT INTERESUL, SI AI REUȘIT,DOAMNE ,CUM VEȚI ARDE TOȚI IN FOC CE-I CARE AȚI VSNDUT ȚARA PE 2 BANII,SI VATI VÂNDUT CETĂȚENIA PENTRU BANII STRĂINILOR, SI AȚI VANDUT CREDINȚA DE ȚARĂ, PENTRU OCCIDENTALI

  56. Paul Hurgoi

   RUSUL ION ILIESCU!!!ÎNȘELĂTOR SI CRIMINAL, UN CRIMINAL DE PATRIE DE POPOR SI DE ȚARĂ!!!

  57. Paul Hurgoi

   LIBERTATEA ÎNSEAMNĂ DISTRUGEREA ȚĂRII!!!!

  58. Paul Hurgoi

   LIBERTATEA DE A DISTRUGE FABRICI, DE A DISTRUGE TOTUL IN ROMÂNIA, SI DE A FI CONDUȘI DE HOTI SI DE CRIMINALI, SI DE TALHARI!!!!

  59. Paul Hurgoi

   DA SENZAȚIA DE LIBERTATE, DE A FURA MAI MULT...LIBERTATEA DE A DISTRUGE ȚARA,LIBERTATEA DE A FI ÎNȘELAȚI

  60. Paul Hurgoi

   ROMÂNIA TREZEȘTE-TE PANA NU E PREA TÂRZIU

  61. Paul Hurgoi

   SENZAȚIONAL ACEST DOCUMENTAR!!!

  62. Andrei Parau

   Chiar cred tare documentarul si greu de realizat cine se uita la comentarii sa vada daca merita cele 3 ore parerea mea merita 100%

  63. marcin togeldon

   libertate....da 100% oameni liberi si inculti!! si scalvi la FMI, si fara resurse naturale!!

  64. Just Me

   Aveam 8 ani la revolutie asa ca nu pot afirma ca am trait acele vremuri dar desi bunicii mei au fost foarte bucurosi la auzul vestii ca a cazut Ceausescu,eu acum la 40 de ani ma uit in urma si cred ca erau un pic naivi. Nu aveau de unde sti ce inseamna asta cu adevarat. Inflatie,datorii,lipsa locuintelor. Daca ma uit pe un site romanesc vad 10 mii de anunturi de escorte,care se prostitueaza pe bani de nimic. Asta e libertatea pt care au murit oamenii la revolutie?? Ceausescu era batran ,n-ar mai fi trait mult oricum si achitase datoria externa. Ceea ce noi nu vom reusi in veci. Pe vremea lui ceausescu as fi fost probabil o muncitoare intr-o fabrica si as fi primit o repartitie undeva..as fi avut o casa. In democratie eu nu am nimic. Nu am casa,mi-am crescut cu greu copilul si sunt nimeni ..iar ziua de maine e sumbra.

  65. Camelia Lungu

   Chiar ce popor imbecil, cum sta in rand si acum ce dezlantuire de opozitii cand trebuie si cand Nu. Guvernul de acum PNL SI USL SA NU UITE....

  66. Monica Custura

   Stați să vină iarna, că o să fie mai rău decât pe vremea lui Ceaușescu. Nu tu apă caldă, căldură și lumină pentru că facturile o să fie foarte mari, de nu o să aibe lumea cu ce să le plătească și o să li se ia proprietățile pentru că asta se urmărește ,nu mai vorbesc de mâncare. Pe vremea lui Ceaușescu a fost parfum pe lângă ce ni se pregătește de către politrucii care conduc această țară împreună cu președintele + Arafat

  67. Yo Yo

   Politicieni iresponsabili,care nu-si fac bine treaba si apoi corupti si lacomi de bani.Daca nu era comunismul acum eram regat...deci tot ce a,adus comunismul nu a fost nimic bun.Inca avem mentalitate comunista.Jos comunismul!

  68. Chrysanthemum

   Va spun sincer, am invatat enorm din documentarul dvs. Multumim pentru munca depusa!

  69. marius ursu

   2021, un clip cu Istoria modernă a României, de la cap la coada, strânge 10% din cât ar face o manea a lui tzanca sau Dani Mocanu, in luni de zile de la publicare.Și mai avem pretenții de clasa politica și țara ca afara🤣🤣🤣

  70. ina inna

   Din start ia.u cumparat pe romanii cu banii,iliescu😑

  71. Eusebiu Livanu-Lungu

   Material didactic ante-mergător viitoarelor alegeri politice!

  72. Alina Maldea

   Ar fi fost frumos, dacă a-ți fi început acest reportaj cu Timișoara. A-ți depus o muncă frumoasă.

  73. catalin victor

   documentarul spune destul adevar, dar sunt fosti sau actuali politicieni, afaceristi, ziaristi etc... care mint cu nerusinare in multe aspecte.

  74. Florin Gheorghe

   Numai proști,de unde dracu școală la sclavii ăștia.

  75. mobile legends

   Sa mulțumim americanilor, și nemților pentru o viată de sclavi, mulțumim ca suntem liberi și vai de capul nostru, cel mai mare jaf sa întâmplat în România când lau omârat pe Ceaușescu

  76. Mihai Ciornei

   Libertatea fără răspuns!!!!!!!! .

  77. Virgil Fanel Petrescu

   Tot nu anteleg cum bateti apa an piua cu Revolutia??

  78. Helene Lole

   E trist că e-atâta minciuna în istoria celor 31 de ani ai României!!! Ca s-a sădit atâta ura, ca suntem un popor(dar oare mai suntem un popor?!?)fragmentat de interese meschine, mărunte... Politica a fost și este o cloacă puturoasa, lipsită de valori și valoare... Nimic nou sub soare! Cred ca e în gena noastră de a fi atât de ușor duși de nas de cuvinte goale, tinichele! Și-atâta timp cât mereu s-au folosit cuvinte imperfecte pentru a segrega un neam(s-a marșat mult pe chestia cu diaspora)uitată fiind populația"bastinasa", făcută la gramada ca fiind una de inculți,care parcă nu merită NIMIC! Cui trebuie sa i se mulțumească pentru tot acest haos care, de fapt, ca timp se scurge din timpul vieților tuturor?!? Documentarul m-a convins, încă o data, cât de ușor pot fi manipulați oamenii! Din păcate...

  79. F Dorgon

   Imi aduc aminte cum femeile de la o fabrica din Suceava strigau in 90: “ iliescu la Suceava, il voteaza toata tara! Nu vrem bani, nu vrem valuta; petre roman sa ne futa! “

  80. F Dorgon

   Am fost si la Revolutie, am fost batut si de mineri. Chiar ca sunt liber, pt ca imi traiesc o viata cu adevarat libera, in State. Romania este tara hotilor si manelistilor. Imi pare rau pentru cativa oameni adevarati ce nu au putut pleca in cele Strainatati si indura magaria ce dainuie de peste 30 ani…

  81. Anita Garrett

   Documentar excelent... Am avut 3 ani in 89 și am fost prea mică să realizez ce se întâmplă în anii 90. Am o empatie mai mare după acest film pentru părinții mei și generația lor

  82. TheKoder

   Daca acu' 30 de ani, imediat dupa Revolutie, ne adresam unul altuia cu "nea sefule"...ce Dracu ne mai mira acum ca suntem o Natie de Cocalari?....intreb si eu :(....sa-mi fie cu pardon daca ma insel!!!...astia suntem!!!

  83. Max

   Acum, traim sub aceeasi chestie, dar sub alta forma!

  84. coman dan

   escrocii , impostorii ... majoritatea ii gasiti aici ...

  85. George Mihai Ganea

   10+

  86. Aurelia Man

   Eu n-am așteptat să apară la TV. ( Iliescu)

  87. Liviu XSA

   frumos si informativ dar prezentat cu o clara tenta si bias progresist, pro-vestic cu abnegație. cam dubios ca din 2014 incolo de iohannis nu ati zis nimic de rau, de cele mai recente alegeri, de pierderea identitatii romaniei in goana de a sluji complet vesticii. mare grija cand ne aplecam atat de mult ca e posibil sa intepenim de spate si sa ramanem aplecati permanent. p.s. tantalailor de la final, care desi sunt de varsta mea, le transmit ca ceausescu a luat romania din bordei de la lumanare si sapa si a lasat-o cu locuinte moderne, industrie, lucrari publice, infrastructura, industrie, a fost un salt urias intre anii 65-89. cum a zis fi-su? cei de dupa 89 n-au fost in stare nici sa varuiasca tot ce-a construit taica-su. Lucrurile trebuie judecate in context. Degeaba o dati cu propaganda ca doar strainii sunt in stare de ceva, e si romania mai mult decat capabila, insa azi aparent se doreste sa devenim o colonie bananiera supusa total. om trai si om vedea daca e atat de bine.

  88. FM

   Felicitări!

  89. Marck

   Scroafa de esca ca nu merita scrisa cu majuscule se bucura ca a scapat. Acum ea spala creiere. Ipocrita are libertate acum.

  90. funnyLila tv

   Am suferit,invins,pierdut pe cei dragi,pentru cine? Pentru aceste capuse din guvern care isi bat jok de noi,de tara, chiar nu intaleg de unde atata nepasare,lasitate ,nu facem nimik,Romania trezestete! sa ne cerem drepturile ...sa fim mandrii de noi, atfel suferinta, cei cazuti la revolutie pentru noi,este in zadar .

  91. Rubi Wais

   După Nicolae Ceaușescu nea preluat Israel. Ne a înființat stații tv, și nea pus lideri, de fiecare data șantajabili, incapabili, neinstruiti și a făcut ce a vrut cu noi cu ajutorul mass-mediei și serviciilor secrete. A început dezastrul Românie.

  92. FloriS

   un popor de cretini.

  93. Samsung a21s Samsung

   ILIESCO v-a ADUS la SCLAVAGISM😈😈😈

  94. Gina Moldovan

   Cu inflația, părinții mei au pierdut peste 100000 mii de lei, bani munciți din greu. Apoi eu, am pierdut 16000 DM, la caritas. Mă bucur să știu că vor arde în focul iadului toți care și-au bătut joc de viața omului!... iadul îi așteaptă!!... drum bun spre iad, le zic la toți care au făcut nedreptate semenului lor... 👹👹👹

  95. Tudorache Mihai

   Excelent reportajul. Pacat insa ca nu l-ati avut invitat si pe dl Basescu pt un punct de vedere.

  96. 20 vtg

   Prezentati ok acești 30 de ani.schimbare? Nu o vad copii securistilor noștri sant astăzi securiștii copiilor nostri

  97. Adrian LLL

   Iliescu a fost esecul total al Romaniei

  98. Iulian sorin Ene

   Tot dar apsolut tot ce a făcut și sa făcut pe timpul lui Ceaușescu era praf gunoi ce ați făcut voi după 89 și ce faceți acuma este super bun rahat pe bat sitir, de ce ați mutat guvernu în casa poporului???? Ca a făcut-o Ceaușescu pe vremea lui și nui bun

  99. Doina D

   Petre Roman sutine privatizarea fara sa expună ce ar fi insenat privatizarea . Industria romaneasca a fost construita de muncitori pe banii imprumutati de Ceausescu cu multi ani inainte de 89. P. Roman cu ce bani facea modernizarea ? Sau de ce era nevoie sa se faca privatizarea celor vechi . Corect era sa apara noi obiective . Un patron sa faca o lucrare noua cu idei noi. DAR in realitate au venit firme fantoma secrete au cumparat fabrica sau uzina pe sume mizerabile la bugetul statului si apoi au revandut o pe sume mari ca fier vechi. Poporul a ramas fara loc de munca pas cu pas an de an.