CLANUL MARELUI ALB

Recorder

2,9 mil vizionare4 300

  Biserica Ortodoxă este una dintre cele mai puternice și mai influente organizații din România. O instituție care, în contrast cu misiunea sa spirituală, și-a construit un adevărat imperiu financiar ale cărui mecanisme de funcționare rămân în mare parte necunoscute pentru muritorii de rând și pentru instituțiile de control ale statului.

  Asta deși o parte considerabilă din banii Bisericii provin din fonduri publice: 1,3 miliarde de lei primiți numai de la Guvern și din bugetul Capitalei în ultimii 13 ani, adică în mandatul Patriarhului Daniel.

  După mai multe încercări în care Biserica a refuzat să ne răspundă la orice întrebare legată de felul în care administrează fondurile publice, am decis să ne infiltrăm în interiorul sistemului folosind o identitate ascunsă.

  La capătul a opt luni de documentare, am descoperit o rețea secretă în care oameni de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o mega-afacere: construcția și reabilitarea de biserici din bani publici. Toată acestea rețea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb.

  ---------------

  Recorder este o publicație online construită de o echipă de jurnaliști în jurul acestor principii: jurnalism onest, făcut cu pasiune și pus în serviciul public.

  Mai multe clipuri produse de noi sunt pe:

  site: www.recorder.ro​​

  pagina noastră de Facebook myrecorder/​​

  contul de Instagram recorder.ro

  Ne puteți urmări și pe Telegram: t.me/redactia_recorder

  Publicat pe Acum 7 Zile

  Comentarii